Problem z SMG po raz kolejny...

2000-2006 | silnik: S54
Awatar użytkownika
michalnowak1234
Kontakt:

Problem z SMG po raz kolejny...

Post autor: michalnowak1234 » sob paź 10, 2009 23:00

Jak w opisie tematu, znowu mam problem ze skrzynia...zalozylem wczoraj nowe tarcze i klocki, wyjechalem z warsztatu jechalem powoli ze wzgledu na hamulce...stanalem w korku zobczylem minimalny dymek spod blotnika...? Myslicie ze to przez te tarcze i klocki? Za chwile pokazala sie kontrolka skrzyni...sam zrzucił na luz i nie mogłem już wrócic do biegu, postalem chwile po moze 20 probie samochod odjechal....300m i to samo, pozniej nie chcial wogole odpalic, bo zjechaniu z lawety (czyli po jakichs 30minutach) odpalil i odjechal ale kontrolka nadal sie swiecila, wiec po nastepnej probie pewnie znowu byloby to samo, auto znajduje sie teraz w bawarii w poniedzialek moze bede cos wiedzial, czy wiecie moze co moze sie dziac??

Pzdr

Keepsake
Kontakt:

Re: Problem z SMG po raz kolejny...

Post autor: Keepsake » ndz paź 11, 2009 08:59

michalnowak1234 pisze:czy wiecie moze co moze sie dziac??
Ja wiem co się dzieje. Auto Ci się zepsuło.

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać zawsze mnie rozluźnia dopytywanie na forum tak jakby tu siedzieli sami kaszpirowscy od samochodów. Coś się zepsuło i tyle, na pewno nie jest to objaw normalny i serwis Ci powie za kilka dni co to było, wtedy napisz co i ile Cię to kosztowało.

Może to być tanie (czujnik domknięcia maski na przykład raz działa raz nie) albo drogie bo się zepsuło coś bardziej męskiego, na przykład wybierak elektroniczny i najzwyczajniej w świecie nie wrzuca biegu, ja tak miałem kiedyś na przykład. Taki wybierak to koszt powyżej 1000 PLN. Wymienić go możesz sam jeśli masz śrubokręt płaski i krzyżakowy.

Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że skoro udało się bieg wrzucić i zjechać to pewnie są to narowy elektroniki a nie bardziej poważny mechaniczny problem ze skrzynią i/lub sprzęgłem.

Powodzenia.

Awatar użytkownika
michalnowak1234
Kontakt:

Post autor: michalnowak1234 » ndz paź 11, 2009 14:36

ok dzieki, pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów...

Pzdr

Keepsake
Kontakt:

Post autor: Keepsake » ndz paź 11, 2009 19:06

michalnowak1234 pisze:ok dzieki, pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów...
Nie no, jasne, w końcu liczysz na to że ktoś z forum powie Ci że to nie jest żadna awaria i że nie będziesz musiał wydać żadnej kasy na jej naprawę. Ale smutna prawda jest taka że tym kto najprędzej będzie wiedział co jest... jest serwis.

Mi to nie wygląda na nic poważnego ale 4-cyfrową kwotę najprawdopodobniej pożegnasz. No ale nie jeździsz Lanosem więc nie powinno Cię to martwić.

Awatar użytkownika
michalnowak1234
Kontakt:

Post autor: michalnowak1234 » ndz paź 11, 2009 21:17

Keepsake pisze:
michalnowak1234 pisze:ok dzieki, pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów...
Nie no, jasne, w końcu liczysz na to że ktoś z forum powie Ci że to nie jest żadna awaria i że nie będziesz musiał wydać żadnej kasy na jej naprawę. Ale smutna prawda jest taka że tym kto najprędzej będzie wiedział co jest... jest serwis.

Mi to nie wygląda na nic poważnego ale 4-cyfrową kwotę najprawdopodobniej pożegnasz. No ale nie jeździsz Lanosem więc nie powinno Cię to martwić.
ale ja sie o nic nie martwie, i nie licze na to ze ktos mi powie ze to jest zadna awaria bo wiem ze to jest awaria, a ze kase bede musial wydac to wiadomo, jak nie rozumiesz co napisalem to przeczytaj jeszcze raz

"pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów..."

Po to jest forum zeby moć się zapytac wlasnie o cos takiego czy ktos tak mial czy nie i co dalej...a nie zeby kogos pouczac ze to nie jest lanos i gadac glupoty ze mi nikt nie powie ze to awaria i ze nie bede musial kasy wydawac :shock: A ze to jest 4 cyfrowa kwota to tragedia chyba bede musial sprzedac samochod? Wogole jak to mozliwe? jezdze emka prawie rok i czterocyfrowa kwota, niemozliwe to jest....nie wierze.... :sad: :mrgreen:

Pzdr

Keepsake
Kontakt:

Post autor: Keepsake » pn paź 12, 2009 06:49

michalnowak1234 pisze:"pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów..."
Nie rozumiemy się więc napiszę krótko. Nie próbowałem Cię atakować ani nic tylko robię sobie sardoniczne uwagi na temat tego że próbujesz się tego dowiedzieć z forum zanim poczekasz aż serwis Ci odpowie. Przecież oni zczytają błędy ze skrzyni i w poniedziałek do południa wszystko będziesz wiedział. Jeżeli to lewarek to mogę Ci dać swój poprzedni, ciężko w nim wchodzi wsteczny ale reszta jest OK.

Awatar użytkownika
michalnowak1234
Kontakt:

Post autor: michalnowak1234 » pn paź 12, 2009 14:21

nie wiem po co mialbym sie pytac na forum kogokolwiek jak bym juz wiedzial od serwisu co i jak, narazie mam wstepne podejrzenie - że sprzeglo

Pzdr

Paffcio
Kontakt:

Post autor: Paffcio » pn paź 12, 2009 22:26

Jasne ze lepiej sie zapytac na forum i skonfrontować ewentualnie, bo z tymi ASO roznie bywa :( Kiedys mialem kostke odpieta za fotelem pasazera a oni mi juz chcieli wepchnac nowa rolete, bo z ta juz nic sie nie zrobi, wiec sami widzicie ...

Awatar użytkownika
michalnowak1234
Kontakt:

Post autor: michalnowak1234 » pn paź 12, 2009 22:53

no wlasnie...

Keepsake
Kontakt:

Post autor: Keepsake » czw paź 15, 2009 13:41

michalnowak1234 pisze:no wlasnie...
Już czwartek, masz jakąś diagnozę?

Awatar użytkownika
michalnowak1234
Kontakt:

Post autor: michalnowak1234 » czw paź 15, 2009 16:16

cos tam sie popalilo, zrobili i to nie to...jeszcze czekam

Awatar użytkownika
boomer4

Post autor: boomer4 » pn sty 11, 2010 11:42

i co wiadomo co sie dzieje? wiadomo co bylo przyczyną?

ODPOWIEDZ